Als je een eigen bedrijf hebt, is het van een groot belang dat alles zaakjes geregeld zijn. Hiermee bedoelen we de administratie van het personeel, maar ook dat jouw website er goed uitziet. Ondernemers hebben het over het algemeen erg druk en dat is ook niet zo gek. Veel bedrijfsprocessen zijn heel erg belangrijk, maar wist je dat je deze processen kunt optimaliseren? Door verschillende bedrijfsprocessen te optimaliseren, is het mogelijk om veel efficiënter aan het werk te gaan. Je kunt op verschillende manieren de processen binnen jouw onderneming efficiënt maken. Met lean is dit ook mogelijk, maar wat is lean nu eigenlijk?

Wat is lean? Je hebt het wat wel een keer voorbij zien komen en dat is ook niet zo gek. Lean is namelijk een bepaalde methode waarmee je processen binnen een onderneming kunt verbeteren. Lean wordt door veel verschillende bedrijven gebruikt en het blijkt ook echt goed te werken. Zo is het op deze manier heel makkelijk om de processen binnen een bedrijf te verbeteren. Wil jij weten hoe het nu echt werkt? En wat de voordelen zijn? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat is lean: betekenis

Wat is lean is heel simpel uit te leggen en het betekent letterlijk slank. Door de lean methode toe te passen kun je processen binnen jouw onderneming wat slanker maken. Hiermee bedoelen we dat er geen tijd wordt verspild en dat is een groot voordeel. Deze verspillingen zijn werkzaamheden die eigenlijk geen waarde toevoegen voor de klant. Ook voegen deze geen waarde toe voor de organisatie en is het belangrijk om de lean methode toe te passen. Dit kunnen verspillingen zijn op het gebied van wachttijden, voorraad en natuurlijk het transport. Toch is het belangrijk om te kijken naar de verschillende processen binnen jouw onderneming verbeterd kunnen worden.

Wat is lean is dus eigenlijk vrij eenvoudig, maar de uitvoering kan soms heel erg lastig zijn. Veel bedrijven weten niet echt hoe ze het moeten toepassen en dit is heel vervelend. Het is namelijk een hele handige methode om toe te passen en hier zitten meerdere voordelen aan verbonden voor een onderneming. Doordat de verspillingen uit het proces worden gehaald, gaat het proces ook een stuk sneller. Bij de meeste bedrijven betekent dit ook dat er meer omzet gedraaid kan worden en dat is een groot voordeel.

Training

Als je nog niet wat is lean weet, is het belangrijk om hier wat meer over te weten te komen. Je hebt op het internet verschillende aanbieders waarbij je specifiek voor lean een training kunt volgen. Je bent op deze manier op de hoogte van alle ontwikkelingen en je kunt de lean methode heel eenvoudig toepassen. Hierbij is het wel belangrijk om te weten dat het geld kosten en je eventueel het STAP budget kunt gebruiken. Dit is natuurlijk een flinke investering, maar het is zeker de moeite waard. Je kunt namelijk veel meer uit jouw onderneming halen en dat is natuurlijk erg fijn.

Wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op Leansixigmapartners.nl.