Enquête gereedschap

MEER lezen

Enquêtes via een platfrom-Survio

Vele beginnende onderzoekers of makers van enquêtes maken hun enquêtes via Survio. Dit is een online platform waar je gratis enquêtes kunt maken. Maar ook voor de professionelere onderzoeker is Survio wellicht een goede optie

Enquêtes via Survio voor Waarom beginnende mensen

Survio is een platform dat erg populair is voor beginnende makers van enquêtes, en vooral ook onder jongeren. Jongeren moeten soms voor schoolopdrachten een eigen enquête maken, en dan is dit het uitgewezen platform.

Survio is namelijk in eerste instantie gratis. Als beginner kun je er dus ook prima terecht. Er zijn ook heel veel voorbeeld sjablonen waar je een eigen enquête mee kunt opstellen. Deze zien er vaak goed uit en passen bij de vorm van het onderzoek. Ook heeft het programma een simpele, maar toch ook een prettige interface. Deze combinatie werkt erg fijn waardoor je makkelijker en sneller aan de slag kunt.

 Enquêtes via Survio voor de professionals

Ook professionelere onderzoekers maken gebruik van Survio, het platform is in eerste instantie gratis voor gebruik. Maar er zijn ook andere soorten ‘’plans’’ waarmee men tegen een vergoeding een meerdere en betere functies kan krijgen. Het aantal respondenten is namelijk beperkt bij de gratis versie.

Met de gratis functies kun je in de basis al behoorlijk uit de voeten, maar wanneer je echt wat meer premium wilt, dan kun je beter upgraden. Dan valt er te kiezen uiten een personal, business of een elite plan. Elk een ander tarief en per upgrade worden deze plannen ook telkens een stukje duurder.

Met het business plan krijg je tegen een leuke vergoeding en een maximum van 10.000 respondenten per maand, en je kunt 1.000 e-mail uitnodigingen per maand benutten via een eventuele database die je tot je beschikking hebt. En verder krijg je ook nog een aantal andere praktische functies zoals een gepersonaliseerde URL en logica voor overslaan.

Met het elite plan krijg je alle functies die het platform kan bieden tegen een hele goede vergoeding. Het aantal respondenten is onbeperkt, je krijgt de beschikking over een 500.000 e-mail uitnodigingen per maand. Verder krijg je de beschikking over alle mogelijke functies.

Make uw  enquêtes beter

Het hangt er maar net af wat bij jou past en of het voor jou een goed idee is om via Survio je onderzoeken op te stellen. Let wel, Survio biedt de tools die je nodig hebt om het voor jou praktischer te maken. Voor de rest moet je zelf ook zorgen voor een goed bereik voor een representatief onderzoek. Hier dien je eerst over te beschikken wanneer je een goede functionele enquête wenst te houden.